Gabriel RAFI, neuropsihologul minune din Paris

Cu mintea limpede

Gabriel RAFI este un neuropsiholog clinic specializat în copii și adolescenți care suferă de tulburare atențională, epilepsie și care în general au nevoie de sprijin psihologic. A absolvit celebra Université Paris Descartes în 2013 și are master în neuropsihologie clinică și psihologie cognitivă. 

Disponibilitatea lui pentru familiile care au nevoie de ajutor, căldura și simțul priorităților sale sunt calități extrem de apreciate ale lui Gabriel RAFI, fiind recunoscut ca un profesionist serios care întotdeauna întâmpină pacienții cu bunătate și oferă sfaturi necesare pentru a gestiona cât mai bine viața de zi cu zi. 

Gabriel RAFI face consultații la Paris și la Dubai. Pentru cei care nu pot ajunge în cabinetele lui, neuropsihologul oferă consultații online, asigurând o relație terapeutică, îmbinând bunăvoința cu încrederea, fiind disponibil pentru a vă instrui în inițiativele care vă neliniștesc. 

Pentru a vă satisface cel mai bine așteptările, Gabriel RAFI vă oferă diverse servicii, de la evaluare la sprijin personalizat, inclusiv reabilitarea abilităților cognitive. Aceste servicii pot fi independente sau complementare. 

Cristina Manea: Cum funcționează o evaluare? 

„Există întotdeauna o primă întâlnire cu anamneză, în care ne uităm înapoi la evoluția și dezvoltarea pacientului. Apoi stabilim împreună programările de testare. În cele din urmă, la 14 zile după programarea evaluării, vă ofer o restituire a rezultatelor și un raport scris.” a răspuns neuropsihologul Gabriel RAFI. 

Evaluarea eficienței intelectuale numită și evaluarea IQ este posibilă de la vârsta de doi ani și șase luni, oferind un instantaneu al funcționării cognitive și se bazează pe evaluarea a cinci domenii de abilități. Această evaluare durează aproximativ două ore și se poate face în două ședințe dacă pacientul simte nevoia, făcând posibilă vizarea punctelor forte și a domeniilor de îmbunătățire a persoanei și, eventual, direcționarea către o evaluare mai specifică, dacă este necesar. În caz contrar, pur și simplu această evaluare va permite setarea unor ajustări sau o urmărire recomandată. 

Evaluarea abilităților atenționale se poate face de la vârsta de șase ani și poate fi însoțită de chestionare pentru părinți și profesori pentru a obține cât mai multe informații despre abilitățile copilului. Această evaluare permite compararea performanței copilului cu standardele și, prin urmare, cu o grupă de vârstă, indiferent de așteptările părinților și indiferent de nivelul cerințelor unei școli. Durează în general o oră și treizeci de minute și poate fi efectuată într-o ședință, făcând posibilă vizarea punctelor forte și a domeniilor de îmbunătățire a persoanei în ceea ce privește capacitățile atenționale. 

Interviu în exclusivitate pentru aflutot.ro

„Numele meu este Gabriel RAFI și sunt neuropsiholog specializat în copii și adolescenți. Lucrez la Paris din 2013 și încă de anul trecut m-am alăturat unei echipe din Dubai, unde mă ocup în special de pacienții care vorbesc limba franceză. Serviciile mele privesc toți francofonii din întreaga lume.” a spus pentru aflutot.ro neuropsihologul Gabriel RAFI. 

Cristina Manea: De ce ai ales să fii neuropsiholog? 

Gabriel RAFI: Întotdeauna mi-am dorit să am o meserie strâns legată de oameni. După ce am descoperit specialitatea neuropsihologiei în timpul studiilor mele de psihologie, am înțeles imediat că aceasta este cariera pe care am vrut să o fac. Combinarea neuroștiințelor și a psihologiei umane a fost pentru mine o bogăție de cunoștințe, care mi-ar putea permite să ajut cât mai mulți oameni, oferindu-le cel mai bun sprijin posibil zilnic. 

Cristina Manea: Ce te-a ghidat pe această cale? 

Gabriel RAFI: M-a ghidat pe această cale dorința de a fi util și de a fi cel mai bun. 

Cristina Manea: Cum ți-ai început cariera? 

Gabriel RAFI: Mi-am început cariera în 2013 la Paris. Foarte repede mi-am dat seama că există multe defecte în sistemul de sănătate și că va trebui să propunem câteva lucruri noi, mai exact o nouă abordare mai apropiată de pacienți. Dacă am succes astăzi este deoarece, cu ajutorul lui Dumnezeu, familia mea și asociații mei au crezut în mine. Am investit bani, timp, multă energie și am încercat întotdeauna să ne îmbunătățim, crezând în forțele noastre. 

Cristina Manea: Ce înseamnă pentru tine lucrul cu copiii și cu adolescenții? 

Gabriel RAFI: Înseamnă să ai un contact bun cu copiii și cu adolescenții, să le înțelegi nevoile de zi cu zi. Trebuie înțeleși de asemenea și părinții, pentru a-i ajuta în cel mai bun mod cu putință. 

Cristina Manea: Care sunt cele mai frecvente sfaturi pe care le dai? 

Gabriel RAFI: Atunci când copilul dumneavoastră prezintă un comportament problematic, este posibil să nu o facă intenționat și să aibă nevoi specifice, speciale. Prin urmare, ar trebui să știm cum funcționează și să învățăm să ne adaptăm pentru a ajuta copilul. 

Cristina Manea: Ce sfaturi le oferi părinților care au probleme cu copiii lor? 

Gabriel RAFI: Să ofere copilului un mediu liniștit, senin și pașnic. Să acorde timpul necesar pentru a-și înțelege copilul și să se pună în locul celui mic. 

Cristina Manea: Cum este o zi de lucru pentru tine? 

Gabriel RAFI: Încep dimineața la ora 08:00 și termin seara la ora 21:00, așa arată o zi de lucru pentru mine. Primesc pacienți pentru controale și pentru urmăriri. De asemenea, trebuie să scriu rapoartele după fiecare evaluare, dar îmi place mult ceea ce fac. Îmi place să cunosc noi familii pe care să le ajut. 

Cristina Manea: Cum lucrezi la Paris, dar la Dubai? 

Gabriel RAFI: Lucrez mult la Paris, la fel și la Dubai. Colaborez cu diferiți profesioniști, în special medici și alți profesioniști din domeniul sănătății pentru a ajunge la rezultatele mult dorite. 

Cristina Manea: Ce ar trebui să știe lumea despre tine? 

Gabriel RAFI: Nu mă veți vedea niciodată într-un tricou, decât în cazul în care este un Blanc Dubai. 

Cristina Manea: Unde poți fi contactat? 

Gabriel RAFI: La Paris, la Dubai, unde e soare și pe rețelele de socializare, Instagram, Facebook și TikTok.

Site-ul aflutot.ro vă prezintă medici și specialiști de renume din întreaga lume

Vă așteptăm cu întrebări care vor primi răspunsuri utile și prompte. Dacă vreți să fiți consiliați de un designer vestimentar, nu ezitați să ne contactați. Vă oferim cu toată încrederea informații despre sănătate. Frumusețea, exterioară sau interioară, vă este menținută de specialiștii noștri. Pentru că la orice vârstă puteți învăța, vă oferim meditații pentru limba română. Abonați-vă și apelați cu încredere la consultațiile noastre online.

Consultaţii Online

 

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Site-ul aflutot.ro vă așteaptă cu întrebări care vor primi răspunsuri utile și prompte. Dacă aveți nevoie să fiți consiliați de un designer vestimentar, nu ezitați să apelați la noi. Atât cât putem vă oferim cu toată încrederea informații despre sănătatea dumneavoastră. Frumusețea, exterioară sau interioară, vă este menținută de specialiștii noștri. Pentru că la orice vârstă puteți învăța, vă oferim meditații pentru limba română. Abonați-vă și apelați cu încredere la consultațiile noastre online.

Vrei să fii la curent cu cele mai utile informații?