Printre geniile lumii, Prabhu Mishra din India, despre celule stem și medicină regenerativă

Despre Prabhu Chandra Mishra

Prabhu Chandra Mishra este președintele Asociației Internaționale de Celule Stem și Medicină Regenerativă (IASRM) și CEO al StemMax Research and Therapeutics Pvt. Ltd. și s-a făcut remarcat atât național, cât și internațional, prin eforturile sale continue în domeniul celulelor stem, medicinei regenerative, terapiilor celulare în management-ul fertilității și anti-îmbătrânirii.

Geniului din India i-a fost acordat un doctorat onorific în tehnologia celulelor stem și în biotehnologie de către World Human Rights Protection Commission și a fost onorat de calitatea dobândită de membru pe viață.

Prabhu Mishra este cunoscut pentru tratamentele cu celulele stem ale măduvei osoase în insuficiența ovariană prematură. Experiența sa în industria medicinei regenerative din ultimii 15 ani și de asemenea experiența sa academică au dus la marele său succes. Mai este numit și Master of Science in Molecular Medicine & Stem Cell Technology.

Are peste 20 de publicații în reviste naționale și internaționale de renume și 11 mărci înregistrate. A ținut peste 50 de discursuri la congrese naționale și internaționale. Este membru al ISSCR, ASCGT, ESHRE, ASRM, SREG, ISAR, AAF, SCI, ISCSG, ISSAGS.

Interviu în exclusivitate pentru aflutot.ro

Cristina Manea: Ce sunt celulele stem? 

Prabhu Mishra: Celulele stem sunt celule umane speciale care au capacitatea naturală de a genera noi tipuri de celule. Acestea au potențialul de a se dezvolta în multe tipuri diferite de celule cu funcții specializate în organism. Atunci când aceste celule stem, care pot fi, de asemenea, considerate ca materii prime, primesc condițiile potrivite, se divid pentru a forma celule fiice. Aceste celule fiice formate devin celule specializate, cu funcții specifice, cum ar fi celulele musculare, celulele osoase, celulele sanguine sau celulele creierului. De aceea, celulele stem sunt considerate nucleul medicinei regenerative, deoarece acestea pot fi manipulate pentru a crește în orice fel de celule dorite. 

Cristina Manea: Care este procedura de recoltare a celulelor stem? 

Prabhu Mishra: Procedura de recoltare a celulelor stem diferă în funcție de sursa de unde va fi extrasă. De exemplu, dacă urmează să fie recoltată din sânge, atunci sângele este extras din brațul pacientului și este procesat pentru a prepara celule stem. 

Cristina Manea: De unde se recoltează celulele stem? 

Prabhu Mishra: Există diverse surse de celule stem, de unde pot fi extrase: măduva osoasă, sângele și grăsimile. Facem tratamente cu celule stem autologe, adică pacienții dețin celule care sunt extrase din oricare dintre cele trei surse. 

Cristina Manea: Există riscuri la recoltare celulelor stem? 

Prabhu Mishra: Nu există riscuri pentru recoltare în general și în funcție de procedura de extragere a sângelui fie din venă, fie din măduva osoasă sau izolarea grăsimii din corp, se iau măsuri preventive adecvate. 

Cristina Manea: În cât timp se recuperează cantitatea recoltată? 

Prabhu Mishra: Recoltăm celule stem din măduva osoasă sau din sângele pacientului. Măduva osoasă este locul unde are loc formarea sângelui și este un proces continuu. La fel ca în cazul donării de sânge, o persoană nu trebuie să-și facă griji cu privire la recuperarea sângelui, scenariul fiind destul de similar și aici. 

Cristina Manea: Pacientul are nevoie de consultanță prealabilă? 

Prabhu Mishra: Pacientul nu trebuie neapărat să aibă cunoștințe prealabile, deoarece echipa de consiliere îl informează pe pacient cu privire la fiecare detaliu al procedurii, la rezultatele așteptate și la momentul recuperării. Echipa îi parcurge pe pacienți prin tot procesul, iar procedura este inițiată numai atunci când pacientul este bine informat și se bazează pe consimțământul său. 

Cristina Manea: Ce se întâmplă cu celulele recoltate? 

Prabhu Mishra: Celulele recoltate sunt prelucrate în laborator și se pregătește prepararea concentrată a materialului recoltat. Acest concentrat este un amestec de celule stem, factori de creștere și biomolecule care ajută la regenerarea țesuturilor în mod natural, vindecând astfel rănile și recâștigând funcția părții corpului în care este injectat acest concentrat. 

Cristina Manea: Cum se folosesc celulele stem recoltate și prelucrate? 

Prabhu Mishra: Acestea sunt injectate în zona vizată pe baza tratamentului solicitat de pacienți. La injecție, corpul inițiază procesul de vindecare a rănilor, ceea ce duce în cele din urmă la creșterea de celule noi în jurul locului injectat. 

Cristina Manea: Ce ne poți spune despre celulele stem integrate în ovar și care sunt riscurile? 

Prabhu Mishra: Celulele stem recoltate sunt injectate în ovar printr-o procedură laparoscopică în care se introduce un ac în ovar și se fac puncții multiple. În timp ce aceste puncții sunt făcute, concentratul de celule stem este introdus în ovar, ceea ce ar duce la recâștigarea funcției ovarelor, completând astfel procesul de ovulație și în majoritatea cazurilor ducând la sarcină. Este o procedură minim invazivă și ambulatorie și necesită utilizarea anesteziei. Riscurile generale care pot fi asociate cu această intervenție chirurgicală minoră includ leziuni accidentale ale organelor interne sau ale vaselor de sânge majore din laparoscop sau din instrumentele chirurgicale. Pacientele pot prezenta dureri ușoare până la moderate după procedura în abdomen. Probleme ușoare pot fi cauzate de anestezie și există, de asemenea, o șansă rară de aderențe sau cicatrici în interiorul corpului. 

Cristina Manea: Există un candidat ideal pentru acest tratament cu celule stem? 

Prabhu Mishra: Orice femeie de vârstă adecvată din punct de vedere biologic care dorește să rămână însărcinată și care nu a avut succes cu alte tehnologii de reproducere asistată este un candidat ideal. Acest proces a reușit la femeile cu menopauză timpurie și cu alte indicații care duc la infertilitate, inclusiv sindromul Asherman, insuficiență ovariană prematură sau insuficiență ovariană primară. 

Cristina Manea: La ce ne așteptăm de la această procedură? 

Prabhu Mishra: Rezultatul așteptat al acestei proceduri este că ovarul începe să funcționeze corect, procesul de ovulație este restabilit, iar ovulul este eliberat în mod natural în uter, gata să fie fertilizat, ducând la sarcină. Cu toate acestea, nu este sigur că femeia va putea concepe în mod natural după această procedură. În multe cazuri, sunt necesare tehnologii de reproducere asistată pentru a ajuta pacienta să atingă sarcina cu succes după acest tratament.  

Cristina Manea: Când este necesară această procedură?  

Prabhu Mishra: Dacă nu s-a putut concepe în mod natural sau au avut multe încercări eșuate cu tehnologiile de reproducere asistată, această procedură aduce o rază de speranță pentru a încerca din nou. Cu toate acestea, rezultatul va depinde în totalitate de răspunsul biologic al persoanei. 

Cristina Manea: În ce moment al patologiilor ar putea fi benefică această procedură? 

Prabhu Mishra: Dacă o femeie a fost diagnosticată cu endometru subțire, rezervă ovariană slabă, aderențe intrauterine, menopauză precoce, insuficiență ovariană prematură sau imposibilitatea de a concepe prin ajutoare naturale, această procedură poate fi benefică. 

Cristina Manea: Ce ne poți spune despre compania ta StemGenn Therapeutics? 

Prabhu Mishra: StemGenn Therapeutics este noua generație de medicină regenerativă, dedicată progresului în domeniu, cu misiunea de a aduce această tehnologie promițătoare, din laboratoare la îndemâna tuturor. Oferim tehnologie de cea mai înaltă calitate și servicii de terapie celulară, care sunt susținute de cercetare științifică și de formare pentru medicii care sunt dornici să învețe despre acest domeniu emergent. Scopul nostru este de a avansa tehnologia sănătății umane în colaborare cu lideri și experți globali, spitale și instituții academice dedicate domeniului medicinei regenerative. Compania se străduiește să creeze un ecosistem în care zona emergentă a medicinii regenerative să prospere la maxim în India. Pentru a face acest lucru, compania oferă, de asemenea, cursuri pe bursă și medicină regenerativă pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Ceea ce face compania să iasă în evidență este concentrarea pe cercetare pentru a înțelege și descifra știința din spatele medicinei regenerative. Funcționează pe propriile sale protocoale și tehnologii de cea mai bună clasă, care sunt unice pe piață. Lucrăm pentru a oferi cele mai bune rezultate pentru pacienți și nu pentru bani și suntem concentrați pe etică și asta ne face cu adevărat să ieșim în evidență! 

Cristina Manea: Ce intenționezi să faci în continuare în domeniul medicinei regenerative și al infertilității? 

Prabhu Mishra: Din cauza numărului crescut de paciente cu insuficiență ovariană prematură lansăm Centrul Internațional de Excelență pentru Medicina Regenerativă în Infertilitate. Scopul nostru este de a ajuta cuplurile care se confruntă cu probleme precum: debut precoce al menopauzei, nivel scăzut de AMH, insuficiență ovariană prematură, insuficiență ovariană primară, căptușeală endometrială subțire, eșec de implantare recurentă, sindromul Asherman, disfuncție sexuală. Avem peste 15 ani de cercetare în celulele stem și infertilitate și am lucrat pentru a obține cel mai bun protocol și cel mai sigur. Avem doctorate și mastere în acest domeniu și am tratat peste 600 de pacienți care aveau criteriile pentru a fi direcționați la ovocite donate. Am reușit să obținem o rată de succes de 58% la aceste tipuri de pacienți după utilizarea protocolului nostru de celule stem, peste 350 de copii sănătoși s-au născut în toată lumea. Noi și colaboratorii noștri am publicat peste 30 de lucrări în reviste internaționale. Recent, am scris o carte „Stemcell & Regenerative Medicine in Infertility”, prima și singura carte cu acest subiect. Despre recunoașterea noastră globală pot spune că publicațiile internaționale se referă la numele nostru ca „lider global în medicina reproductivă regenerativă și funcțională”. Suntem recunoscuți la nivel internațional, medici din întreaga lume au ales deja programul nostru de formare și bursă în celule stem și medicină regenerativă. În prezent avem centrul nostru în India, România, Iordania, Filipine și avem colaboratori în SUA, Turcia, Lituania, Iran, Muscat, Bahrain, KSA, Polonia, EAU, Egipt, Maroc, Franța, Elveția, Indonezia, iar lista crește continuu. 

Despre excepționala carte „Stemcell & Regenerative Medicine in Infertility” 

Această carte abordează diferite căi pe care terapia cu celule stem le-a deschis pentru tratamentul fertilității. Începe prin a învăța despre elementele de bază ale celulelor stem și cum pot fi tratate diferite tipuri de indicații de infertilitate prin diferite strategii bazate pe celule stem, cum ar fi celulele stem derivate din măduva osoasă, celulele stem derivate din adipozitate și plasma bogată în trombocite. Protocolul și informațiile detaliate au fost furnizate pentru studiile clinice, cercetarea și tratamentul sindromului Asherman, regenerarea endometrială, întinerirea ovariană, azoospermia, disfuncția erectilă și alte afecțiuni care duc la infertilitate atât la femei, cât și la bărbați. 

Cartea are ca autori pe geniul din India, Prabhu Chandra Mishra și pe Dr. Diana Mihai din România.

Cristina Manea: Ce ne poți spune despre cartea pe care ai lansat-o recent?

Prabhu Mishra: Această carte este ghidul practic al medicinei regenerative cu protocolul clinic în infertilitate. Fiecare specialist în fertilitate, care este dispus să învețe despre celulele stem, despre terapia PRP și alte progrese în fertilitate, trebuie să citească această carte. Din cauza numărului crescut de paciente cu insuficiență ovariană prematură am început cercetările cu aproape 15 ani în urmă și după o lungă călătorie m-am gândit și la această carte.

Cristina Manea: Cât ai lucrat la această carte?

Prabhu Mishra: Peste 15 ani de cercetare în celulele stem și infertilitate pentru a obține cel mai bun protocol, cel mai reușit și cel mai sigur.

Cristina Manea: Cui i se adresează cartea?

Prabhu Mishra: Această carte este scrisă într-un mod excepțional de mine și de Dr. Diana Mihai din România și este adresată tuturor medicilor ginecologi și cercetătorilor în medicina regenerativă și în medicina specializată în infertilitate.

Cristina Manea: De unde se poate cumpăra cartea?

Prabhu Mishra: Ne pot contacta cu încredere din orice colț al lumii pe info@iasrmglobal.org pentru mai multe detalii.

Site-ul aflutot.ro vă prezintă medici de renume din întreaga lume

Vă așteptăm cu întrebări care vor primi răspunsuri utile și prompte. Dacă vreți să fiți consiliați de un designer vestimentar, nu ezitați să ne contactați. Vă oferim cu toată încrederea informații despre sănătate. Frumusețea, exterioară sau interioară, vă este menținută de specialiștii noștri. Pentru că la orice vârstă puteți învăța, vă oferim meditații pentru limba română. Abonați-vă și apelați cu încredere la consultațiile noastre online.

Consultaţii Online

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Site-ul aflutot.ro vă așteaptă cu întrebări care vor primi răspunsuri utile și prompte. Dacă aveți nevoie să fiți consiliați de un designer vestimentar, nu ezitați să apelați la noi. Atât cât putem vă oferim cu toată încrederea informații despre sănătatea dumneavoastră. Frumusețea, exterioară sau interioară, vă este menținută de specialiștii noștri. Pentru că la orice vârstă puteți învăța, vă oferim meditații pentru limba română. Abonați-vă și apelați cu încredere la consultațiile noastre online.

Vrei să fii la curent cu cele mai utile informații?