Sarah JSun face ravagii pe TikTok

Muză pentru adolescenți

Sarah JSun este o artistă care a cucerit Orientul și care a creat o adevărată isterie pe TikTok cu fanii ei din România.

Carismatică și mereu cu zâmbetul pe buze, colorata cântăreață încântă publicul de fiecare dată când își face apariția.

„Sunt Sarah și sunt o personalitate colorată, veselă și copilăroasă. Asta este ceea ce îmi place să transmit, să aduc bucurie, să văd zâmbete și încerc să creez un vibe pozitiv peste tot în jurul meu. Asta nu înseamnă că eu nu am probleme, că nu sunt tristă uneori, ba chiar sunt o ființă extra-emoțională ceea ce mă face să pun suflet și să fiu rănită destul de ușor. Dar tocmai din acest motiv pot să îi înțeleg pe cei ce suferă și îmi dau seama cât de important este să aibă pe cineva care să le spună: „O să fie bine!” și prin tot ceea ce fac, adică, muzică, TikTok sau Instagram, încerc să le transmit o stare de bine. Cea mai mare pasiune a mea este muzica, dar nici măcar nu pot spune că este o pasiune pentru că e mult mai mult decât atât. Muzica e parte din mine pentru că muzica mă salvează efectiv în momentele mele cele mai grele, muzica este îngerul care mă ține în viață. Țin minte că am avut un moment când mi-am dorit să renunț la muzică pentru că efectiv nu consideram că sunt suficient de bună, mă comparam cu alte persoane pe care le admiram pentru tehnica vocală desăvârșită și credeam că nu o să ajung niciodată la acel nivel. Am înțeles mai târziu că muzica nu este despre asta, nu este despre tehnică neapărat, deși este important să înveți tainele controlului vocal, despre cât de sus poți ridica vocea sau nici măcar despre cât de tare poți cânta; muzica este despre trăire, este despre suflet și despre lumea interioară a artistului. Iubind muzica, de aici pleacă și alte laturi artistice care îmi plac la nebunie. Pe locul doi am să pun dansul, cu care am cochetat încă de mică, cel mai important moment fiind „Cupa liceelor”, un concurs de street dance pe care l-am câștigat cu echipa mea. Cred că asta se întâmplă cu persoanele foarte emoționale, găsesc modalități să exprime amalgamul de sentimente în ceva, muzică, dans, pictură sau orice formă de artă. Îmi place și latura actoricească, deși sunt la un nivel de amator, folosesc asta în videoclipurile muzicale, însă îmi place mult. Sunt conștientă că orice formă de artă necesită mult timp și practică pentru a atinge un nivel profesional, însă e ceva ce mă bucură atunci când am ocazia să practic.” a povestit pentru aflutot.ro Sarah JSun.

Într-o lume colorată

Poveștile de succes sunt mereu binevenite, iar trăirile pe care le are Sarah JSun sunt uimitoare. În acest interviu, veți afla noutăți despre artista preferată a adolescenților din România.

Cristina Manea: Cum ai intrat în lumea TikTok-ului?

Sarah JSun: La sfârșitului anului 2019, am avut un turneu în Pakistan și acolo aplicația TikTok era deja foarte populară. Oamenii nu îmi cereau selfie, ci voiau să facem un TikTok. Eu habar nu aveam ce înseamnă sau ce presupune să fac un TikTok, mi-am întrebat managerii și ei mi-au spus scurt: „Adică este un video!”. Am ajuns înapoi în țară și am căutat puțin, în România erau foarte puține persoane care foloseau aplicația așa că nu știam dacă este o alegere bună să intru în această nouă lume. Însă au tot venit semne către mine. O bună prietenă artistă din Polonia mi-a scris despre TikTok, mi-a spus: „Sarah, trebuie să intri pe TikTok, pentru noi artiștii este cea mai bună aplicație, îți poți face piesele cunoscute, sunt atâtea oportunități!”. M-am uitat la ce face ea pe TikTok și ea m-a motivat să învăț aplicația și să o încerc. După câteva video-uri și după ce am descoperit creatori din alte țări care m-au inspirat, am devenit obsedată efectiv de această aplicație. Am început să le spun tuturor cunoscuților să își facă pagină de TikTok ca să creștem toți, mai ales că aplicația era la început în România. Un prieten dansator care și el avea o pagină mică la fel ca mine, a fost singurul care părea la fel de entuziasmat ca mine și împreună am făcut o serie de TikTok-uri care ne-au ridicat pe amândoi, în principiu cu dansuri sau trend-uri. Apoi ne-am încurajat unul pe celălalt să creștem, ne luam la întrecere și a fost o perioadă foarte bună căci așa am descoperit multe din secretele algoritmului și ale aplicației în general. Ulterior această prietenie s-a transformat într-o competiție și din păcate, m-am certat cu acest băiat; sunt însă recunoscătoare pentru acel start care m-a motivat extrem de tare să cresc.

Cristina Manea: Cum ai ajuns muză pentru copii și adolescenți? Cum ai ajuns în sufletul lor?

Sarah JSun: Cred că am o conexiune foarte specială cu copiii în general și de aceea, pe TikTok fiind foarte mulți copii, a fost un loc ideal pentru a mă desfășura. Sunt colorată și copilăroasă și asta cred că rezonează foarte bine cu cei mici și probabil și ei simt că se pot inspira de la mine, ceea ce mă face foarte fericită. Sinceră să fiu, nu m-am gândit niciodată că o să ajung să mă adresez și să fiu văzută de un număr așa mare de urmăritori, oameni, copii și da, de la un moment dat am înțeles că nu este o joacă și că este și o responsabilitate pentru că acum, dacă eu aleg să fac un video în care mă prostesc sau îmi torn ceva pe cap, trebuie să mă gândesc dacă și copiii vor prelua asta de la mine, trebuie să mă gândesc dacă acțiunile mele pot avea repercusiuni asupra lor și trebuie mereu să fiu responsabilă cu ceea ce postez.

Cristina Manea: Câți urmăritori ai pe TikTok? Povestește-ne despre contul tău de TikTok, dar și despre contul de Instagram.

Sarah JSun: Acum am trecut de 500.000 de urmăritori pe TikTok și sunt fericită, contul meu este verificat și atestat că este un cont oficial. Este o comunitate frumoasă pe TikTok, poți răspunde direct prin video-uri întrebărilor ce vin de la urmăritori și interacțiunea este interactivă și distractivă. Pentru mine TikTok și Instagram sunt două lumi diferite; cumva mă regăsesc mai mult în TikTok pentru că simt că pot să fiu eu 100%, în timp ce Instagram îmi impune un anumit stil de a posta, trebuie ca pozele să fie impecabile, la un anumit nivel, afișând o imagine pe care o dorim cât de perfectă, ceea ce în realitate nu este asa… Totuși îmi este foarte drag Instagram-ul, singura mea problema este că nu poți crește la fel de ușor ca pe TikTok, algoritmul de creștere este diferit și oricât de mult content ai posta pe Instagram, șansele să crești și să fii văzut nu sunt la fel de mari ca pe TikTok, ceea ce mă face să îmi concentrez atenția mai mult către TikTok.

Cristina Manea: Cum comunici cel mai bine cu fanii tăi?

Sarah JSun: Cel mai mult comunicăm prin întrebările pe care ei mi le adresează pe contul de TikTok, unde eu le răspund prin video-uri, dar și prin live-uri, cel mai des le fac tot pe TikTok pentru că acolo am o comunitate mai mare și atunci este mai interactiv totul; de asemenea pe TikTok există și jocuri live, unde urmăritorii pot participa activ, pot trimite cadouri și treaba asta te motivează și pe tine ca și creator să stai pe aplicație cât mai mult.

Cristina Manea: Ce-i sfătuiești pe cei care te urmăresc?

Sarah JSun: Îi sfătuiesc să își urmeze visele, să nu renunțe la ceea ce își doresc, să știe că trebuie să lupte pentru visele lor și să fie conștienți că în drumul lor vor exista și obstacole, și piedici, însă ei trebuie să meargă mai departe. De asemenea, trebuie să știe că trebuie să muncească, un vis nu se realizează peste noapte și trebuie să încerce să devină din ce în ce mai buni în ceea ce aleg să facă.

Cristina Manea: Întâlnești și neplăceri în lumea virtuală? Ce te deranjează?

Sarah JSun: Există bineînțeles și hateri, oameni care aruncă cu vorbe urâte, tot felul de persoane care trăiesc din a jigni și a demoraliza pe cei ce se zbat în lumea asta. Cred că fac față destul de bine acestor răutăți, încerc să nu mă enervez și să le blochez accesul la mine și la paginile mele, însă sunt momente când cedez și le răspund, ceea ce nu este ok pentru că ajung să mă umplu de energie negativă. Sunt un om sensibil așa că nu este foarte greu să mă rănești dacă îți propui, mă feresc cât pot de oamenii răi sau cei pe care nu îi simt sinceri, însă trebuie să fim conștienți că este normal să existe și aceste răutăți, nu toată lumea o să mă placă pe mine și am învățat să mă adaptez acestor lucruri.

Cristina Manea: Ce-i sfătuiești pe cei care vor să aibă succes pe rețelele de socializare?

Sarah JSun: Îi sfătuiesc să muncească, să fie constanți, să nu se dezamăgească dacă succesul nu vine imediat, e normal să muncești un timp să demonstrezi că ceea ce faci este credibil și nu e doar o joacă. De asemenea, este foarte important să te conectezi cu alți creatori ca tine, să înveți de la ei cum au reușit să crească, ce colaborări au avut ei, cum și-au construit ei comunitățile și care sunt nișele lor, iar apoi să îți găsești și tu o nișă și să fii perseverent în ceea ce faci.

Cristina Manea: Ce planuri de viitor ai?

Sarah JSun: Muncesc în continuare pe plan muzical, am lansat un cover după o piesă rusească care îmi place foarte mult și lucrez la noul single, o piesă mai veselă decât fac eu de obicei. Scriu și pentru alți artiști, munca de studio mă împlinește și mă face fericită. Pregătesc și o piesă special pentru TikTok și comunitatea mea de Sărișori de acolo, ceva care să ne reprezinte comunitatea, să fie haios, vesel și să putem face un trend și un dans special. Încet, încet revin și concertele, iar echipa mea din Pakistan pregătește deja un turneu în Pakistan, dar și în India și sper din suflet să revin pe scenă pentru că îmi este tare dor.

Cristina Manea: Cum te vezi peste zece ani?

Sarah JSun: Nu îmi place să mă gândesc atât de departe, trăim niște vremuri în care lucrurile sunt destul de instabile și e greu să prezici și ceea ce poate fi peste o săptămână. Apariția pandemiei ne-a arătat că viața se poate schimba într-o clipă pentru toată lumea și ceea ce știam și lumea pe care o credeam stabilă, a dispărut definitiv. Știu că nu o să renunț la muzică, pentru că nu pot, deci indiferent unde o să mă ducă viața în următorii zece ani, știu că muzica o să fie cu mine. O să fiu conectată mereu cu familia mea și cu prietenii apropiați mie și îmi doresc să rămân cu sufletul deschis, la fel de veselă și iubitoare, indiferent cât de bună sau rea o să fie viața cu mine.

Cristina Manea: Dacă ar fi să te muți din România, unde te-ai muta?

Sarah JSun: Sincer, nu îmi doresc să plec de aici, iubesc să fiu în România, iubesc oamenii mei de aici, familia mea, am muncit să îmi creez conexiunile și tot contextul ca să pot să fac ceea ce îmi doresc, studio, muzică, TikTok, online, colaborări și îmi este frică să plec și să o iau de la capăt. Recunosc că nu sunt chiar o tipă spontană, îmi place stabilitatea și să îmi planific bine pașii. În schimb, îmi place să călătoresc cu concertele, muzica m-a dus în multe locuri și sper să mă ducă în și mai multe locuri. Recunosc că nu sunt nici măcar o fană a vacanțelor de relaxare, mi se pare că nu sunt productivă și îmi doresc să mă întorc cât mai repede ca să termin proiectele și tot ce am planificat; de aceea spun că cele mai bune vacanțe pentru mine sunt atunci când plec cu treabă, cu concerte și reușesc să vizitez respectiva țară sau regiune unde mergem, pentru că știu că sunt și productivă, mă duc cu un scop și nu doar ca un moft.

Cristina Manea: Cum decurge o zi normală din viața ta?

Sarah JSun: Mă trezesc, îmi fac cafeaua și mă apuc de treabă. În ultimul timp îmi notez pe o agendă care sunt cele mai importante lucruri de făcut și le iau în ordine, pentru că mă aglomerez și uneori nu mai știu de ce trebuie să mă apuc. Fiind o fire agitată și un pic haotică, mă ajută să îmi notez task-urile și să le rezolv pe rând, apoi adaug task-urile noi și le rezolv într-o ordine. Sesiuni de înregistrări și compoziție la studio, TikTok-uri, repetiții, colaborări de imagine cu diferite brand-uri și de asemenea am și o pasiune în a salva pisicuțe din jurul casei și apoi trebuie să mă ocup de ele, să le duc la veterinar, să încerc să le găsesc căsuțe. În principiu, la fel ca orice alt om, mă dedic muncii pe care am ales să o fac, diferența face că această meserie este publică, se desfășoară în fața tuturor, dar la fel ca orice om, am task-uri, deadline-uri și trebuie să mă încadrez și încerc să mă implic cât de mult în fiecare lucru pe care îl fac.

Cristina Manea: Ce vrei să le transmiți fanilor tăi?

Sarah JSun: Le mulțumesc că există, le mulțumesc că mă susțin, le citesc mesajele și de multe ori asta este ceea ce mă motivează să merg mai departe când sunt tristă sau mă gândesc să renunț, mă ajută să fiu mai creativă ca să pot să îi țin lângă mine și îmi doresc mereu să mă depășesc pe mine și să fac mai mult sau să vin cu ceva nou ca să nu îi plictisesc pe ei, urmăritorii mei. Pe TikTok am ales împreună cu ei numele comunității noastre și din toate numele am votat împreună Sărișori și JSunei și vreau să știe că îi iubesc mult, mult, mult și mă bucur că pot să le aduc zâmbetul pe buze.

Articole diferite

Site-ul aflutot.ro vă așteaptă cu întrebări care vor primi răspunsuri utile și prompte. Dacă aveți nevoie să fiți consiliați de un designer vestimentar, nu ezitați să ne contactați. Vă oferim cu toată încrederea informații despre sănătate. Frumusețea, exterioară sau interioară, vă este menținută de specialiștii noștri. Pentru că la orice vârstă puteți învăța, vă oferim meditații pentru limba română. Abonați-vă și apelați cu încredere la consultațiile noastre online.

Consultaţii Online

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Site-ul aflutot.ro vă așteaptă cu întrebări care vor primi răspunsuri utile și prompte. Dacă aveți nevoie să fiți consiliați de un designer vestimentar, nu ezitați să apelați la noi. Atât cât putem vă oferim cu toată încrederea informații despre sănătatea dumneavoastră. Frumusețea, exterioară sau interioară, vă este menținută de specialiștii noștri. Pentru că la orice vârstă puteți învăța, vă oferim meditații pentru limba română. Abonați-vă și apelați cu încredere la consultațiile noastre online.

Vrei să fii la curent cu cele mai utile informații?